Πότε θα δημοσιευτούν τα στοιχεία της Απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Πότε θα δημοσιευτούν τα στοιχεία της Απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Αρ. Πρωτ. 9508/20.01.2011

Προς Υπουργό:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, προχώρησε στην πολυσυζητημένη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς έως τώρα να έχει δώσει αναλυτικά στη δημοσιότητα τον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι επικοινωνιακού τύπου χειρισμοί σε ένα θέμα που αφορά στον δημόσιο τομέα και κατ΄ επέκτασιν την Ελληνική κοινωνία, δεν ωφελούν. Αντίθετα διαιωνίζουν μια κατάσταση, η οποία δημιουργεί αποστήματα και δυσλειτουργίες στον ευαίσθητο δημόσιο τομέα.

Απογραφή χωρίς να έχουν δημοσιευτεί στοιχεία, έτσι ώστε να μπορεί να πληροφορηθεί ο πολίτης τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο δεν είναι απογραφή, αλλά απόκρυψη στοιχείων που οφείλει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης. Δεν είναι δυνατόν να έχουν περάσει τόσοι μήνες, να έχει διενεργηθεί η σχετική καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ακόμη να μην έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα αναλυτικά  αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας. Καλή, λοιπόν, και θετική η κίνηση να απογραφούν οι υπάλληλοι του Δημοσίου όλης της χώρας, αλλά πρέπει να πληροφορηθούμε από το αρμόδιο Υπουργείο και τα σχετικά στοιχεία αυτή της διαδικασίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Βάσει της Απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, πόσοι ήταν αριθμητικά οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα από το 1981 έως το 2010, κατά έτος, αναλυτικά σε Υπουργεία, Οργανισμούς, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ ή οπουδήποτε αλλού στο Δημόσιο;

- Σκοπεύει, επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει τα αναλυτικά  στοιχεία της Απογραφής και πότε;

Απάντηση Υπουργείου